Lancering Smink Bruine Boterkoek

vondelkoeken • mrt. 10, 2023


Vandaag lanceert chef Jan Smink zijn eigen Smink Bruine Boterkoek in samenwerking met Vondelkoeken.

Smink Boeren Bruine Boter

Smink Boeren Bruine Boter is de beroemde gebrande boter met nootachtige smaak. Deze boter wordt ook wel beurre noisette genoemd en wordt geserveerd en verkocht bij Restaurant Smink. Vandaag de primeur, want van deze overheerlijke boter is in samenwerking met Vondelkoeken een speciale koek gemaakt, namelijk de Smink Bruine

Boterkoek. Een ware smaakbeleving, een zachte binnenkant met nootachtige smaak en een krokante buitenkant. De Smink Bruine Boterkoek is volgens geheim recept op ambachtelijke wijze gebakken door Vondelkoeken.

Vondelkoeken

De naam Vondelkoeken dankt zijn naam aan het feit dat bakkerij van Frans Ruhof in de jaren ’70 met zijn zaak aan de Joost van den Vondellaan in Deventer zat. Het geheime recept is al die tijd bewaard gebleven, waardoor deze smakelijke koeken jaren later nog steeds met trots gepresenteerd kunnen worden. Inmiddels zet de kleinzoon van Frans, Gijs Ruhof de familietraditie voort. Gijs Ruhof maakte voor Smink de Smink Bruine Boterkoek, een koek waar je de liefde in proeft. Deze koek is gemaakt met 100% Smink Boeren Bruine Boter, een vleugje tonkabonen, geroosterde hazelnoten, amandelen, appeltjes en kardemom voor een verrassende bite.


Samenwerking

Ruim 6 jaar geleden werkten Jan Smink en Gijs Ruhof samen bij driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Het ruim 35 jaar oude recept van Vondelkoeken en de vernieuwende ingrediënten van Jan Smink zorgen weer voor een geheel nieuwe Vondelkoek sensatie.


Bestellen Smink Bruine Boterkoek

Wil je de smaakbeleving, een een koek met een zachte binnenkant met nootachtige smaak en een krokante buitenkant, zelf ervaren?  Bestel de Smink Bruine Boterkoek dan nu!

door vondelkoeken 14 mei, 2024
Horeca koekje voor Nobel Ameland
door vondelkoeken 25 jul., 2023
Mooi artikel over de opening van onze nieuwe pand in de Tubantia
door vondelkoeken 24 jul., 2023
Opa Frans (met rechts Gijs en Bob Ruhof) verrichte de opening van het nieuwe pand.
door vondelkoeken 08 jun., 2023
Interview met Bob en Monique b ij Twentse Familiebedrijven
door vondelkoeken 23 dec., 2022
De Tubantia heeft een mooi artikel geschreven over onze Oliebollenkoek
door vondelkoeken 16 dec., 2022
"Mensen zijn echt benieuwd of de koek ook naar oliebollen smaakt."
door Gijs Ruhof 17 jun., 2021
Tubantia
door Gijs Ruhof 18 mrt., 2021
Vondelkoeken te zien bij KRO/NCRV-programma ‘Binnenste Buiten’ Vondelkoeken is op 18 maart om 18.40 uur te zien geweest bij het programma ‘Binnenste Buiten’ van de KRO/NCRV. Binnenste Buiten biedt haar kijkers dagelijkse inspiratie voor een duurzamer leven. Eén van de onderdelen is de passie voor eten. Hiervoor staan wij als Vondelkoeken garant. In het programma laten we zien hoe wij een Bierkoek maken van begin tot eind. Naast ons verhaal over de Bierkoek gaat culinair chef Alain Caron aan de slag met onze Bierkoek. Alain Caron is een Nederlandse kok met 14 verschillende kookboeken op zijn naam. Naast zijn optreden in het programma Binnenste Buiten is hij regelmatig te zien in programma’s zoals Masterchef Nederland en Keuringsdienst van Waarde. Wij vinden het prachtig dat hij aan de slag gaat met ons product. In de uitzending van 18 maart maakt Alain een heerlijk dessert met onze Bierkoek. Bekijk hier de hele uitzending van Binnenste Buiten. Foto Anthony van Duiven, Alain Caron en Gijs Ruhof
door Gijs Ruhof 05 jan., 2021
Twentse bierkoek voor bij de koffie: ‘Ook voor kinderen, want je wordt er niet dronken van’. Een koek bij de koffie die is gemaakt van bier. Het klinkt een beetje vreemd, maar volgens de makers is de Twentse bierkoek alcoholvrij en kunnen ook kinderen de lekkernij eten. De Twentse Bierbrouwerij in Hengelo levert het hoofdingrediënt: Twents Honing Tripel. De bakkers van Vondelkoeken in Almelo maken er een bijzonder product van: de Twentse bierkoek. De lekkernij is een variant van het Vondelspeculaas, de koek uit Deventer die tot 1995 werd gebakken aan de Joost van den Vondellaan. Twee jaar geleden gaf opa Frans Ruhof het recept van die koek door aan zijn kleinzoon. Zijn zoon Bob en kleinzoon Gijs zetten het bakken van de Vondelkoeken voort in hun bakkerij in Almelo. Koek van het lekkerste bier De bakkers zijn steeds weer op zoek naar nieuwe smaken en varianten van de koek. „Ik kwam Frank Hendriks tegen van de Twentse Bierbrouwerij en vroeg hem wat zijn lekkerste bier is”, vertelt Bob Ruhof. Het antwoord was Twents Honing Tripel waarop Ruhof de uitdaging aanging. „Ik zei dat ik daar wel een koekje van kon maken. En vervolgens zijn we aan de slag gegaan.” Steranijs en koriander De koek wordt van 100 procent bier gemaakt, er komt geen water aan te pas. „Hop en honing zijn de ingrediënten van het bier en wij voegen er extra steranijs en koriander aan toe. Die kruiden zitten ook al in het bier. Ook geroosterde cashewnoten en papaja komt erbij, en heel veel liefde natuurlijk. Dan heb je de perfecte smaak te pakken.” Alcohol verdampt De bakkerij mag tijdens de productie van de koeken dan wel naar een ouderwetse kroeg ruiken, de alcohol verdampt. „Mensen zijn verbaasd dat er geen biersmaak aan zit. Zelfs kinderen kunnen hem eten, omdat er geen alcohol in zit. De koek is niet voor bij de borrel, maar voor bij de koffie. Hoewel ze de smaak wel weer herkennen in het Twents Honing Tripel-bier.” Een koek met een verhaal Het leuke van de bierkoek is volgens Ruhof dat het een lokaal product is. „Het is een koek met een verhaal.” Dat bevestigt Nathalie Olde Wolbers van het Hengelose horecabedrijf. „Het is gewoon superleuk om elkaar te helpen, vooral in deze tijd. De bierkoeken zijn om de hoek gemaakt en dat vinden mensen leuk om te horen. We hebben al veel positieve reacties. Onze klanten nemen vaak nog een paar koeken mee naar huis.” De bierkoek wordt standaard geserveerd bij de koffie in het proeflokaal van de Twentse Bierbrouwerij in Hengelo. Daar is de bierkoek ook te koop voor 4,95 euro (250 gram) per stuk. De bedenkers hopen de bierkoek in de toekomst ook op andere plekken in Twente te gaan verkopen. Foto links Anthony van Duiven met vel begeerde certificaat rechts Gijs Ruhof
ISACert Certificaat
door Gijs Ruhof 18 aug., 2020
Vondelkoeken uit Almelo heeft 18-8-2020 het hygiënecode-certificaat voor de brood- en banketbakkerij ontvangen. Dit geeft de consument de garantie dat de heerlijke producten van Vondelkoeken volgens de huidige voedselveiligheidseisen zijn bereid. Succes Het hygiënecode-certificaat is een initiatief van de Stichting Voedselveiligheidsinspectie Wageningen in samenwerking met ISACert B.V. Bakkerijen kunnen vrijwillig hun bedrijf laten inspecteren om te kijken of zij volgens de eisen uit de Hygiënecode werken. Vondelkoeken heeft deze strenge inspectie met succes doorlopen en is daarom vanaf 17 juli 2020 in het bezit van het felbegeerde hygiënecode-certificaat. De certificering staat onder toezicht van de Raad voor Accreditatie. De Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij is een voedselveiligheidsplan, dat beschrijft hoe bepaalde eet- of drinkwaren op hygiënische wijze moeten worden bereid, verwerkt, behandeld, verpakt, vervoerd, gedistribueerd of verhandeld. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert de bakkerijen aan de hand van deze Hygiënecode. Vondelkoeken kreeg meteen na de 1e controle het keurmerk Uitmuntend. Dus niet alleen de koeken zijn super lekker, U als eindgebruiker weet ook middels deze beoordeling dat dit bedrijf aan alle eisen van de wet voldoet. Foto links Anthony van Duiven met vel begeerde certificaat rechts Gijs Ruhof
Show More
Share by: