Artikel Twentse Familiebedrijven
Interview met Bob en Monique bij Twentse Familiebedrijven
In de jaren 70 bedacht Frans Ruhof het heerlijke en unieke recept van de overal bekende Vondelkoeken. Destijds was de bakkerij gevestigd aan de Joost van den Vondellaan in Deventer, waaraan de legendarische koek zijn naam heeft ontleend. De familietraditie wordt nu, 35 jaar later, voortgezet door Bob, Monique en kleinzoon Gijs Ruhof in Almelo.
Is jullie business nog steeds hetzelfde, als toen jullie begonnen?
Nee, het is heel anders geworden, geeft Bob aan. Onze omzet bestaat nu voor bijna 60% uit koekabonnementen die we hebben met horeca gerelateerde bedrijven in de omgeving en in heel Nederland. Een gemiddelde horecaonderneming schenkt al gauw 1200 kopjes koffie per week en daar hoort natuurlijk een Vondelkoekje bij. De overige omzet bestaat uit op maat gemaakte opdrachten, zoals speciale relatiegeschenken voor bedrijven. Vroeger waren we alleen gericht op business-to-consumer.
Lees ons hele interview op: https://twentsefamiliebedrijven.nl/vondel-koeken-bob-ruhof-en-monique-ruhof/











