Artikel Twentse Familiebedrijven

vondelkoeken • 8 juni 2023


Interview met Bob en Monique bij Twentse Familiebedrijven


In de jaren 70 bedacht Frans Ruhof het heerlijke en unieke recept van de overal bekende Vondelkoeken. Destijds was de bakkerij gevestigd aan de Joost van den Vondellaan in Deventer, waaraan de legendarische koek zijn naam heeft ontleend. De familietraditie wordt nu, 35 jaar later, voortgezet door Bob, Monique en kleinzoon Gijs Ruhof in Almelo.


Is jullie business nog steeds hetzelfde, als toen jullie begonnen?

Nee, het is heel anders geworden, geeft Bob aan. Onze omzet bestaat nu voor bijna 60% uit koekabonnementen die we hebben met horeca gerelateerde bedrijven in de omgeving en in heel Nederland. Een gemiddelde horecaonderneming schenkt al gauw 1200 kopjes koffie per week en daar hoort natuurlijk een Vondelkoekje bij. De overige omzet bestaat uit op maat gemaakte opdrachten, zoals speciale relatiegeschenken voor bedrijven. Vroeger waren we alleen gericht op business-to-consumer.


Lees ons hele interview op: https://twentsefamiliebedrijven.nl/vondel-koeken-bob-ruhof-en-monique-ruhof/

Een groep mensen poseert voor een foto in een keuken
door vondelkoeken 28 november 2025
De grootste pepernoot haalt de krant In de Tubantia verscheen deze week een mooi artikel over onze Vondelkoeken. Dit keer gaat het over een bijzondere creatie uit ons assortiment: de grootste pepernoot van Nederland. Een leuke vermelding die weer laat zien hoe sterk ambacht en creativiteit hier in Almelo samenkomen.
door vondelkoeken 28 februari 2025
Ontdek de vegan Speltkoek
Horeca koekje met nobel ameland ambachtelijke vondelkoeken
door vondelkoeken 14 mei 2024
Horeca koekje voor Nobel Ameland
artikel tubantia opening nieuw pand vondelkoeken
door vondelkoeken 25 juli 2023
Mooi artikel over de opening van onze nieuwe pand in de Tubantia
nieuwe pand vondelkoeken ambachtelijke koeken
door vondelkoeken 24 juli 2023
Opa Frans (met rechts Gijs en Bob Ruhof) verrichte de opening van het nieuwe pand.
lancering smink bruine boterkoek
door vondelkoeken 10 maart 2023
Vandaag lanceert chef Jan Smink zijn eigen Smink Bruine Boterkoek in samenwerking met Vondelkoeken.
Bob Ruhof oliebollenkoek tubantia
door vondelkoeken 23 december 2022
De Tubantia heeft een mooi artikel geschreven over onze Oliebollenkoek
Gijs Ruhof ambachtelijke koeken oliebollenkoek
door vondelkoeken 16 december 2022
"Mensen zijn echt benieuwd of de koek ook naar oliebollen smaakt."
Twentse  bierkoek foto ambachtelijke koeken
door Gijs Ruhof 17 juni 2021
Tubantia
binnenstebuiten met culinair chef alain caron
door Gijs Ruhof 18 maart 2021
Vondelkoeken te zien bij KRO/NCRV-programma ‘Binnenste Buiten’ Vondelkoeken is op 18 maart om 18.40 uur te zien geweest bij het programma ‘Binnenste Buiten’ van de KRO/NCRV. Binnenste Buiten biedt haar kijkers dagelijkse inspiratie voor een duurzamer leven. Eén van de onderdelen is de passie voor eten. Hiervoor staan wij als Vondelkoeken garant. In het programma laten we zien hoe wij een Bierkoek maken van begin tot eind. Naast ons verhaal over de Bierkoek gaat culinair chef Alain Caron aan de slag met onze Bierkoek. Alain Caron is een Nederlandse kok met 14 verschillende kookboeken op zijn naam. Naast zijn optreden in het programma Binnenste Buiten is hij regelmatig te zien in programma’s zoals Masterchef Nederland en Keuringsdienst van Waarde. Wij vinden het prachtig dat hij aan de slag gaat met ons product. In de uitzending van 18 maart maakt Alain een heerlijk dessert met onze Bierkoek. Bekijk hier de hele uitzending van Binnenste Buiten. Foto Anthony van Duiven, Alain Caron en Gijs Ruhof
Show More