Nieuw pand Vondeloeken
vondelkoeken • 24 juli 2023
Opa Frans (met rechts Gijs en Bob Ruhof) verrichte de opening van het nieuwe pand.

Door de flink groeiende vraag groeide de bakkerij uit z´n jasje. Op het Indiëterrein vonden de ondernemers een nieuw pand. Opa Frans verrichte er deze week de opening. “Opa was vroeger bakker en bakte drie maanden per jaar vondelspeculaas volgens een geheim recept”, zegt Gijs. “Zijn speculaas was beroemd in de hele regio en werd de basis voor de eerste Vondelkoek. Opa is heel trots op ons. ‘Dat is nooit zelf op dit idee ben gekomen’, zei hij. Maar dat is hij natuurlijk wel, want alles begon met opa’s geheim.”


De grootste pepernoot haalt de krant In de Tubantia verscheen deze week een mooi artikel over onze Vondelkoeken. Dit keer gaat het over een bijzondere creatie uit ons assortiment: de grootste pepernoot van Nederland. Een leuke vermelding die weer laat zien hoe sterk ambacht en creativiteit hier in Almelo samenkomen.

Vondelkoeken te zien bij KRO/NCRV-programma ‘Binnenste Buiten’ Vondelkoeken is op 18 maart om 18.40 uur te zien geweest bij het programma ‘Binnenste Buiten’ van de KRO/NCRV. Binnenste Buiten biedt haar kijkers dagelijkse inspiratie voor een duurzamer leven. Eén van de onderdelen is de passie voor eten. Hiervoor staan wij als Vondelkoeken garant. In het programma laten we zien hoe wij een Bierkoek maken van begin tot eind. Naast ons verhaal over de Bierkoek gaat culinair chef Alain Caron aan de slag met onze Bierkoek. Alain Caron is een Nederlandse kok met 14 verschillende kookboeken op zijn naam. Naast zijn optreden in het programma Binnenste Buiten is hij regelmatig te zien in programma’s zoals Masterchef Nederland en Keuringsdienst van Waarde. Wij vinden het prachtig dat hij aan de slag gaat met ons product. In de uitzending van 18 maart maakt Alain een heerlijk dessert met onze Bierkoek. Bekijk hier de hele uitzending van Binnenste Buiten. Foto Anthony van Duiven, Alain Caron en Gijs Ruhof







