Gijs Ruhof (23) brengt oliebollenkoek uit

vondelkoeken • 16 december 2022

"Mensen zijn echt benieuwd of de koek ook naar oliebollen smaakt."

Een koekje ligt naast een zak koekjes.

Hard van buiten, zacht van binnen. Dat is een kenmerk voor Vondelkoeken. Jonge Almelose ondernemer Gijs Ruhof timmert aan de weg met het bakken en verkopen van deze Vonkelkoeken. Na twee jaar ontwikkelen kan hij met een grote glimlach een nieuwe koek naar buiten brengen: de oliebollenkoek.


Het idee van de oliebollenkoek is ontstaan door de oliebollenquiz van Tom Kuijpers. “Een bekende eindejaarsquiz van Nederland. Een oliebollenquiz is een mooie manier om op feestelijke wijze stil te staan bij de jaarwisseling. Maar wat is een quiz zonder leuke prijzen? Daarom dachten wij: ‘Hoe gaaf is het om een oliebollenkoek te ontwikkelen als prijs, passend bij de jaarwisseling?’ Zo is het balletje gaan rollen. We zijn gelijk aan de slag gegaan.”


Alle ingrediënten van een oliebol

Weg met het pakje oliebollenmix van Koopmans en het lange wachten in de kou voor de oliebollenkraam: de oliebollenkoek heeft alle ingrediënten van een oliebol. “Het enige verschil is dat onze koek wordt gebakken en een oliebol wordt gefrituurd. De koek heeft niet alleen de ingrediënten van een oliebol, maar ook de ingrediënten van een krentenbol én een appelflap. Hoe bijzonder is dat! De koek wordt met de hand gemaakt en dat proef je. Ambachtelijk gebakken, hoe elke koek bij ons gemaakt wordt.”


Positieve reacties

Gijs heeft al veel positieve reacties ontvangen op de koek. “Mensen vinden de koek heel lekker en verrassend. Ze zijn vooral benieuwd of de koek ook echt naar oliebollen smaakt. Of dat zo is? Dat gaan we natuurlijk niet verklappen. Proef maar”, grapt Gijs.


Bestellen maar

Een grote, ronde koek. “Ja, wie wordt daar niet gelukkig van? De oliebollenkoek is alleen vanaf midden tot eind december te koop voor detailhandels! Enjoy!”


Bestel de nieuwe oliebollenkoek.



door vondelkoeken 28 november 2025
De grootste pepernoot haalt de krant In de Tubantia verscheen deze week een mooi artikel over onze Vondelkoeken. Dit keer gaat het over een bijzondere creatie uit ons assortiment: de grootste pepernoot van Nederland. Een leuke vermelding die weer laat zien hoe sterk ambacht en creativiteit hier in Almelo samenkomen.
door vondelkoeken 28 februari 2025
Ontdek de vegan Speltkoek
Horeca koekje met nobel ameland ambachtelijke vondelkoeken
door vondelkoeken 14 mei 2024
Horeca koekje voor Nobel Ameland
artikel tubantia opening nieuw pand vondelkoeken
door vondelkoeken 25 juli 2023
Mooi artikel over de opening van onze nieuwe pand in de Tubantia
nieuwe pand vondelkoeken ambachtelijke koeken
door vondelkoeken 24 juli 2023
Opa Frans (met rechts Gijs en Bob Ruhof) verrichte de opening van het nieuwe pand.
Vondelkoeken familie ruhof
door vondelkoeken 8 juni 2023
Interview met Bob en Monique b ij Twentse Familiebedrijven
lancering smink bruine boterkoek
door vondelkoeken 10 maart 2023
Vandaag lanceert chef Jan Smink zijn eigen Smink Bruine Boterkoek in samenwerking met Vondelkoeken.
Bob Ruhof oliebollenkoek tubantia
door vondelkoeken 23 december 2022
De Tubantia heeft een mooi artikel geschreven over onze Oliebollenkoek
Twentse  bierkoek foto ambachtelijke koeken
door Gijs Ruhof 17 juni 2021
Tubantia
binnenstebuiten met culinair chef alain caron
door Gijs Ruhof 18 maart 2021
Vondelkoeken te zien bij KRO/NCRV-programma ‘Binnenste Buiten’ Vondelkoeken is op 18 maart om 18.40 uur te zien geweest bij het programma ‘Binnenste Buiten’ van de KRO/NCRV. Binnenste Buiten biedt haar kijkers dagelijkse inspiratie voor een duurzamer leven. Eén van de onderdelen is de passie voor eten. Hiervoor staan wij als Vondelkoeken garant. In het programma laten we zien hoe wij een Bierkoek maken van begin tot eind. Naast ons verhaal over de Bierkoek gaat culinair chef Alain Caron aan de slag met onze Bierkoek. Alain Caron is een Nederlandse kok met 14 verschillende kookboeken op zijn naam. Naast zijn optreden in het programma Binnenste Buiten is hij regelmatig te zien in programma’s zoals Masterchef Nederland en Keuringsdienst van Waarde. Wij vinden het prachtig dat hij aan de slag gaat met ons product. In de uitzending van 18 maart maakt Alain een heerlijk dessert met onze Bierkoek. Bekijk hier de hele uitzending van Binnenste Buiten. Foto Anthony van Duiven, Alain Caron en Gijs Ruhof
Show More