Horeca koekje Nobel Ameland

vondelkoeken • 14 mei 2024

Horeca koekje voor Nobel Ameland

Twee mannen steken hun duim omhoog terwijl ze naast twee flessen whisky staan

Ameland-Mei 2024

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

De geschiedenis van Nobel Drinks

In de barre winter van 1902 ontstond achter de bar in het café van Willem Barend Nobel een likeur die we sinds mensenheugenis “Nobeltje” noemen. Al vier generaties lang is het geheime recept overgedragen van vader op zoon. Nobeltje is een waar icoon op Ameland en wordt met liefde en vakmanschap bereid. Het is een eerbetoon aan het eiland en zijn rijke geschiedenis.

Vondelkoeken: Een familietraditie oorsprong uit de koekstad Deventer ambacht uit Twente

In de jaren 70 bedacht Frans Ruhof het heerlijke en unieke recept van de overal bekende Vondelkoeken. Destijds was de bakkerij gevestigd aan de Joost van den Vondellaan in Deventer, waaraan de legendarische koek zijn naam heeft ontleend. De familietraditie wordt nu, 35 jaar later, voortgezet door Gijs Ruhof die ze nu in Twente maakt. De koeken zijn geliefd bij jong en oud en staan bekend om hun ambachtelijke smaak en kwaliteit, alles wordt met de hand gemaakt en met 100% roomboter.

Horecakoekje: De magische combinatie: Nobel en Vondelkoeken

De samenwerking tussen Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken is een match made in heaven. De koek van Vondelkoeken wordt gemaakt met 100% Nobeltje-likeur, wat resulteert in een fantastisch lekkere traktatie. Stelt u zich eens voor: een warme kop koffie bij Café Nobel op Ameland, vergezeld van een versgebakken Vondelkoek met de rijke smaak van Nobeltje. Een ware traktatie voor uw smaakpapillen!

Bezoek ons op Ameland

Als u op zoek bent naar een authentieke ervaring op Ameland, breng dan zeker een bezoek aan Nobels Proeflokaal Ballum. De ambiance ademt de rijke familiegeschiedenis van Nobel en biedt een stijlvol en tijdloos interieur. Geniet van een Amelander koffie met Nobeltje en uiteraard een Vondelkoek met Nobel erin.                                                                          We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen op ons prachtige eiland!

door vondelkoeken 28 november 2025
De grootste pepernoot haalt de krant In de Tubantia verscheen deze week een mooi artikel over onze Vondelkoeken. Dit keer gaat het over een bijzondere creatie uit ons assortiment: de grootste pepernoot van Nederland. Een leuke vermelding die weer laat zien hoe sterk ambacht en creativiteit hier in Almelo samenkomen.
door vondelkoeken 28 februari 2025
Ontdek de vegan Speltkoek
artikel tubantia opening nieuw pand vondelkoeken
door vondelkoeken 25 juli 2023
Mooi artikel over de opening van onze nieuwe pand in de Tubantia
nieuwe pand vondelkoeken ambachtelijke koeken
door vondelkoeken 24 juli 2023
Opa Frans (met rechts Gijs en Bob Ruhof) verrichte de opening van het nieuwe pand.
Vondelkoeken familie ruhof
door vondelkoeken 8 juni 2023
Interview met Bob en Monique b ij Twentse Familiebedrijven
lancering smink bruine boterkoek
door vondelkoeken 10 maart 2023
Vandaag lanceert chef Jan Smink zijn eigen Smink Bruine Boterkoek in samenwerking met Vondelkoeken.
Bob Ruhof oliebollenkoek tubantia
door vondelkoeken 23 december 2022
De Tubantia heeft een mooi artikel geschreven over onze Oliebollenkoek
Gijs Ruhof ambachtelijke koeken oliebollenkoek
door vondelkoeken 16 december 2022
"Mensen zijn echt benieuwd of de koek ook naar oliebollen smaakt."
Twentse  bierkoek foto ambachtelijke koeken
door Gijs Ruhof 17 juni 2021
Tubantia
binnenstebuiten met culinair chef alain caron
door Gijs Ruhof 18 maart 2021
Vondelkoeken te zien bij KRO/NCRV-programma ‘Binnenste Buiten’ Vondelkoeken is op 18 maart om 18.40 uur te zien geweest bij het programma ‘Binnenste Buiten’ van de KRO/NCRV. Binnenste Buiten biedt haar kijkers dagelijkse inspiratie voor een duurzamer leven. Eén van de onderdelen is de passie voor eten. Hiervoor staan wij als Vondelkoeken garant. In het programma laten we zien hoe wij een Bierkoek maken van begin tot eind. Naast ons verhaal over de Bierkoek gaat culinair chef Alain Caron aan de slag met onze Bierkoek. Alain Caron is een Nederlandse kok met 14 verschillende kookboeken op zijn naam. Naast zijn optreden in het programma Binnenste Buiten is hij regelmatig te zien in programma’s zoals Masterchef Nederland en Keuringsdienst van Waarde. Wij vinden het prachtig dat hij aan de slag gaat met ons product. In de uitzending van 18 maart maakt Alain een heerlijk dessert met onze Bierkoek. Bekijk hier de hele uitzending van Binnenste Buiten. Foto Anthony van Duiven, Alain Caron en Gijs Ruhof
Show More