Almelose bakker ontwikkelt koek samen met de Librije
Gijs Ruhof • 25 april 2018
De 19-jarige Gijs Ruhof bakt zijn Vondelspeculaas naar het recept van zijn opa, echter deze speciale 'Revolution koek' heeft Gijs samen met Jonnie Boer van de Librije ontwikkelt.
'De Revolution koek lijkt niet op Vondelspeculaas, de smaak is wat anijsachtig, maar je moet de koek gewoon proeven,' aldus Gijs. Sinds vorig jaar heeft Gijs Ruhof een bakkerij in Almelo waar hij de in Deventer en omstreken beroemde Vondelkoeken bakt, naar het 'geheime' recept van zijn opa Frans Ruhof. Tot 1995 bakte Frans Ruhof de bekende koek aan de Joost van den Vondellaan in Deventer.
Almeloosweekblad

De grootste pepernoot haalt de krant In de Tubantia verscheen deze week een mooi artikel over onze Vondelkoeken. Dit keer gaat het over een bijzondere creatie uit ons assortiment: de grootste pepernoot van Nederland. Een leuke vermelding die weer laat zien hoe sterk ambacht en creativiteit hier in Almelo samenkomen.









