Almelose bakker ontwikkelt koek samen met de Librije

Gijs Ruhof • 25 april 2018

De 19-jarige Gijs Ruhof bakt zijn Vondelspeculaas naar het recept van zijn opa, echter deze speciale 'Revolution koek' heeft Gijs samen met Jonnie Boer van de Librije ontwikkelt.

almelose bakker ontwikkelt koek samen met de librije

'De Revolution koek lijkt niet op Vondelspeculaas, de smaak is wat anijsachtig, maar je moet de koek gewoon proeven,' aldus Gijs. Sinds vorig jaar heeft Gijs Ruhof een bakkerij in Almelo waar hij de in Deventer en omstreken beroemde Vondelkoeken bakt, naar het 'geheime' recept van zijn opa Frans Ruhof. Tot 1995 bakte Frans Ruhof de bekende koek aan de Joost van den Vondellaan in Deventer.

Almeloosweekblad
door vondelkoeken 28 november 2025
De grootste pepernoot haalt de krant In de Tubantia verscheen deze week een mooi artikel over onze Vondelkoeken. Dit keer gaat het over een bijzondere creatie uit ons assortiment: de grootste pepernoot van Nederland. Een leuke vermelding die weer laat zien hoe sterk ambacht en creativiteit hier in Almelo samenkomen.
door vondelkoeken 28 februari 2025
Ontdek de vegan Speltkoek
Horeca koekje met nobel ameland ambachtelijke vondelkoeken
door vondelkoeken 14 mei 2024
Horeca koekje voor Nobel Ameland
artikel tubantia opening nieuw pand vondelkoeken
door vondelkoeken 25 juli 2023
Mooi artikel over de opening van onze nieuwe pand in de Tubantia
nieuwe pand vondelkoeken ambachtelijke koeken
door vondelkoeken 24 juli 2023
Opa Frans (met rechts Gijs en Bob Ruhof) verrichte de opening van het nieuwe pand.
Vondelkoeken familie ruhof
door vondelkoeken 8 juni 2023
Interview met Bob en Monique b ij Twentse Familiebedrijven
lancering smink bruine boterkoek
door vondelkoeken 10 maart 2023
Vandaag lanceert chef Jan Smink zijn eigen Smink Bruine Boterkoek in samenwerking met Vondelkoeken.
Bob Ruhof oliebollenkoek tubantia
door vondelkoeken 23 december 2022
De Tubantia heeft een mooi artikel geschreven over onze Oliebollenkoek
Gijs Ruhof ambachtelijke koeken oliebollenkoek
door vondelkoeken 16 december 2022
"Mensen zijn echt benieuwd of de koek ook naar oliebollen smaakt."
Twentse  bierkoek foto ambachtelijke koeken
door Gijs Ruhof 17 juni 2021
Tubantia
Show More