Almelose bakker ontwikkelt koek samen met de Librije
Gijs Ruhof • 25 april 2018
De 19-jarige Gijs Ruhof bakt zijn Vondelspeculaas naar het recept van zijn opa, echter deze speciale 'Revolution koek' heeft Gijs samen met Jonnie Boer van de Librije ontwikkelt.
'De Revolution koek lijkt niet op Vondelspeculaas, de smaak is wat anijsachtig, maar je moet de koek gewoon proeven,' aldus Gijs. Sinds vorig jaar heeft Gijs Ruhof een bakkerij in Almelo waar hij de in Deventer en omstreken beroemde Vondelkoeken bakt, naar het 'geheime' recept van zijn opa Frans Ruhof. Tot 1995 bakte Frans Ruhof de bekende koek aan de Joost van den Vondellaan in Deventer.
Almeloosweekblad

Vondelkoeken te zien bij KRO/NCRV-programma ‘Binnenste Buiten’ Vondelkoeken is op 18 maart om 18.40 uur te zien geweest bij het programma ‘Binnenste Buiten’ van de KRO/NCRV. Binnenste Buiten biedt haar kijkers dagelijkse inspiratie voor een duurzamer leven. Eén van de onderdelen is de passie voor eten. Hiervoor staan wij als Vondelkoeken garant. In het programma laten we zien hoe wij een Bierkoek maken van begin tot eind. Naast ons verhaal over de Bierkoek gaat culinair chef Alain Caron aan de slag met onze Bierkoek. Alain Caron is een Nederlandse kok met 14 verschillende kookboeken op zijn naam. Naast zijn optreden in het programma Binnenste Buiten is hij regelmatig te zien in programma’s zoals Masterchef Nederland en Keuringsdienst van Waarde. Wij vinden het prachtig dat hij aan de slag gaat met ons product. In de uitzending van 18 maart maakt Alain een heerlijk dessert met onze Bierkoek. Bekijk hier de hele uitzending van Binnenste Buiten. Foto Anthony van Duiven, Alain Caron en Gijs Ruhof